Metodologia terapèutica

El sistema terapèutic que utilitzo a CREIX-MENT es basa en la integració de diferents corrents de la psicoteràpia humanista, com són l’Anàlisi Transaccional i la Teràpia Gestalt, enllaçats a través d’un CONTRACTE TERAPÈUTIC, el qual ens ajudarà a contextualitzar de manera clara allò que vols resoldre i resoldre-ho.

També és ideal si vols conèixer i millorar:

  • La relació amb tu mateix/a
  • La relació amb els altres
  • La forma com expresses les teves emocions i sentiments
  • Prendre consciència de com et comuniques i millorar les teves habilitats verbals o / i no verbals
  • Conèixer la teva escala de valors i fer d’això un gran valor per tu i per la teva relació amb les persones
  • Benestar dels equips (millorar el lideratge i la cura dels professionals)
  • Acompanyament en la criança dels teus fills/es de manera respectuosa i nutritiva

Si et reconeixes en alguna d’aquestes situacions i necessites ajuda, puc acompanyar-te a liderar el teu benestar. A través d’una atenció personalitzada, confidencial, propera i comprensiva, on generarem un clima de confiança perquè et sentis còmode/a.

L’Anàlisi Transaccional és un tipus de psicoteràpia humanista, creada pel Dr. Eric Berne (1910 – 1970) (https://es.wikipedia.org/wiki/Eric_Berne) que es centra en l’estudi de l’estructura de la personalitat (Estats del JO). Parteix del principi que «tots naixem bé», i després de la nostra relació amb els altres, prenem decisions auto limitadores. L’AT ens ajuda a recordar i interioritzar que som persones dignes de confiança i de respecte bàsic en un mateix i  amb l’altre.

El segon principi amb que es basa és que tots tenim un potencial humà determinat que podem desenvolupar. Gràcies als propis recursos i a l’acompanyament terapèutic, la persona adquireix plena consciència del què pensa, sent i necessita, i per tant, aprèn de manera autònoma a prendre decisions beneficioses per a sí mateixa, alhora que estableix relacions socials satisfactòries (jo estic bé – tu estàs bé).

“Les persones neixen Prínceps i Princeses, fins que el procés de civilització els converteix en gripaus. És la nostra responsabilitat treure’ns aquesta pell de gripau i seguir sent prínceps i princeses “.

Eric Berne (Creador de l’Anàlisi Transaccional)

La Teràpia Gestalt concebuda per Fritz Perls (1893-1970) a la fi del 1940 (https://es.wikipedia.org/wiki/Fritz_Perls) fa especial èmfasi en la presa de consciència, la integració, l’autorealització i el desenvolupament del potencial humà, des del contacte amb el present (aquí i ara), dinamitzant el procés terapèutic i facilitant el tancament d’assumptes inconclusos.

Basada en l’honestedat, la responsabilitat i el respecte. La persona es converteix en experta de sí mateixa i el/la terapeuta en l’acompanyant cap a aquest autoconeixement sense judici.

“Retrobar-se amb les emocions i aprendre a abraçar-les és curatiu”

Fritz Perls (creador de la Teràpia Gestalt)